Fullända din ansökan med ett personligt brev för lagerarbetare

Ett av de viktigaste “bakom kulisserna”-jobben vi har i Sverige är lagerarbeten. De ser till att varor av olika slag kan fraktas, sorteras och förvaras på lämpliga platser och i lämpliga förhållanden så att inget går till spillo eller förgås. De är sannerligen bidragande faktorer till välfärden och ett fungerande samhälle.

Genomsnittligt betyg för den här mallen

5.0
Rated 5 out of 5
Från 1 Recensioner

För att få jobba med lagerarbeten av olika slag är det en stor fördel att ha ett truckkort och särskilda personliga egenskaper. Men viktigare ändå är en bra och välskriven jobbansökan. I den måste det ingå ett CV och ett personligt brev lagerarbete, vilket många glömmer bort eller är alltför slarviga med. Det är dock en mycket viktig del som spelar särskilt stor roll i serviceyrken såsom lagerarbeten, där personlighet och personliga fördelar spelar en sådan stor roll. Därför önskar vi, i den här artikeln, få erbjuda dig hjälp i att skriva ett utmärkt personligt brev genom att behandla dessa punkter:

 • Ett tydligt exempel på personligt brev för lagerarbetare.
 • Länkar och hänvisningar till ytterligare exempel och liknande hjälpmedel.
 • Genomgångar i hur du kan skapa varje del av ditt personliga brev med tillhörande exempel, tips och varningar.
 • Vanliga frågor och svar om att skriva ett personligt brev för jobb som lagerarbetare.

Table of Contents

Exempel på personligt brev lagerarbete

Linus Göransson
Lagerarbetare

Hej Linda Farrell!

Jag är ny på arbetsmarknaden och har endast tidigare erfarenhet från praktikplatser, men lyckligtvis nog matchar de era efterfrågningar av erfarenhet perfekt. Jag har dessutom ett truckkort, B-körkort och ett intresse för styrketräning, vilket gör mig särskilt lämplig för rollen. Min organisatoriska och spralliga personlighet samt mina förmågor inom problemlösning, effektivitet och samarbete kan också vara värda att nämna.

Min begränsade erfarenhet är inom lagerhållning, dokumenthantering och lokalvård, då jag arbetade extra på en matvarubutik, praktiserade på ett bankkontor och sommarjobbade som lokalvårdare. De var alla givande och lärorika erfarenheter, och de formade mina främsta drivkrafter vilka är att få se tydliga resultat, att få vara självgående och initiativtagande, samt att få vara fysiskt aktiv. Jag är övertygad om att erfarenheterna kommer att gynna mig i arbetet som lagerarbetare, och att jobbet kommer att passa mitt driv.

En annan aspekt som drar mig till just er arbetsplats i Helsingborg är att ni efterfrågar någon som kan arbeta i lag och som värdesätter team-känslan. Det stämmer in perfekt på mig som alltid spelat lagsporter och varit social och framåt. Att få arbeta med kollegor och vänner på en arbetsplats tror jag lyfter stämningen, skapar en starkare motivation och förbättrar arbetet i sin helhet då alla bidrar med varsina styrkor och energier.

Jag hoppas att jag verkar intressant och att ni vill överväga mig för jobbet. Jag väntar ivrigt på att få höra från er.

Allt gott!
Linus Göransson

personligt brev lagerarbete

Läs fler exempel och liknande texter

Exemplet ovan är för en relativt oerfaren lagerarbetare som ägnar mycket utrymme åt sina personliga fördelar, och det kan passa dig mer eller mindre bra. Oavsett hur du känner så kan det vara en bra idé att kolla in våra ytterligare exempel både för personligt brev och CV, för att få extra mycket inspiration och insikter. Sök gärna på våra CV-exempel för lagerarbetare, studenter eller ungdomar.

Du kan därtill läsa våra andra hjälpsamma texter, såsom våra blogginlägg, artiklar och guider. Alla är enkla att hitta, gratis och mycket givande att ta del av innan du ska börja med att skapa din egna jobbansökan.

Matcha ditt personliga brev till ditt CV

När du är redo att börja med ditt egna personliga brev så borde du börja med utsidan först. Ditt personliga brev bör nämligen, precis som CV:t, ge ett gott första intryck och motivera rekryteraren eller arbetsgivaren att vilja läsa mer. Det gör du enklast genom att välja en layout som är minnesvärd, snygg och professionell samtidigt som den riktar fokuset till innehållet och underlättar läsningen.

📌 Tips: Välj gärna en layout som är rak och tydlig i designen, då du som söker lediga jobb inom lagerarbete måste visa att du är strukturerad och logiskt lagd.
⚠️ Varning: Det duger aldrig med ett intetsägande Word-dokument, utan du måste lägga lite arbete på att söka upp en lämplig layout.

Ladda ner en personligt brev-mall för lagerarbete

För att göra arbetet med layouten så enkelt som möjligt kan du söka bland och ladda ner våra färdiga mallar. Alla mallar är professionellt framtagna och granskade och garanterar en layout som passar sammanhanget oavsett vilket jobb du söker.

Det bästa är även att våra mallar är helt gratis, enkla att använda och att de går att ladda ner i både PDF- och Word-format, beroende på vad rekryteraren eller arbetsgivaren efterfrågar. De är därtill möjliga att anpassa för din specifika smak och situation då du bland annat kan välja typsnitt, färger och struktur på sektionerna.

📌 Tips: Om du redan valt en mall till ditt CV kan du ladda ner samma till ditt personliga brev. De måste nämligen matcha varandra och ge ett enhetligt intryck.

Språkbruk

En annan sak som hänger samman med såväl layouten som innehållet är språkbruket, och därför är det värt att fundera på innan du sätter igång med själva skrivarbetet. Ditt språkbruk påverkar nämligen intrycket och läsningen, och kan vara avgörande i hur rekryteraren eller arbetsgivaren uppfattar dig.

Precis som i CV:t är det viktigt att du alltid behåller ett professionellt och formellt fokus i ditt språk, och att du uttrycker dig korrekt och objektivt. Dock kan det vara en stor fördel att använda en personlig ton så att du framstår som unik och minnesvärd snarare än en arbetare i mängden. Ditt personliga brev ska trots att visa vem du är, och det bör reflekteras redan i språket.

Utöver ovanstående aspekter borde du använda ord som är positivt betingade och branschenliga, då det kan få dig att verka extra kvalificerad, kompetent och inte minst tilltalande. Du kan exempelvis överväga ord såsom:

 • Struktur.
 • Uthållighet.
 • Samarbete.
 • Stresstålig.
 • Lagerhållning.
 • Erfarenhet.
 • Fysisk styrka.
 • Initiativtagande.
⚠️ Varning: Akta dig för att uttrycka dig för långdraget, avancerat eller upprepande. Det är av största vikt att ditt personliga brev går lätt och snabbt att läsa igenom.

personligt brev lagerarbete

Skapa en stark inledning

Ditt personliga brev borde alltid inledas med en rubrik eller en kort presentation av ditt namn och en eventuell yrkesroll eller titel. Vissa inkluderar även andra kontaktuppgifter såsom e-post och telefonnummer, men eftersom att det ska stå angivet i det tillhörande CV:t så är det i de flesta fall onödigt. Spara istället utrymmet till själva brevet.

Efter din korta presentation bör du fånga rekryteraren eller arbetsgivaren med en stark inledning. Den måste introducera vem du är, vad som kommer behandlas i det resterande brevet, och inte minst besvara läsarens potentiella första frågor. Dessa kan till exempel vara:

 • Varför söker du jobbet?
 • Vad gör att du passar in för tjänsten och företaget eller arbetsplatsen?
 • Varför är du en bra kandidat?
 • Hur fick du reda på att tjänsten är tillgänglig?
📌 Tips: Nämn gärna arbetsgivaren, företaget eller arbetsplatsen i introduktionen, då det visar att du anpassat ditt personliga brev efter tjänsten du söker och att du är påläst och engagerad.
⚠️ Varning: Var noga med att hålla inledningen koncist, då den inte bör vara längre än tre eller fyra meningar. Var kortfattad och utveckla detaljer och information i senare sektioner.

Ett bra exempel på en inledning kan till exempel likna följande:

KORREKT
Jag är en glad och framåt person som alltid vill hitta nya vänner i kollegor och som drivs av att få utvecklas i grupp, och därför passar arbete på lager mig perfekt. Mina tidigare erfarenheter inom lagerhållning och paketering har givit mig värdefulla kompetenser gällande teknik, hygien, effektivitet och att lyfta rätt. Faktumet att jag bor ett stenkast från Apoteas lager är ännu ett stort plus som gör mig extra flexibel och extra ivrig att få jobba hos just er, och det var även så jag fick reda på att ni sökte nya anställda.

Hälsningsfras

Något som bör inkluderas innan inledningen men efter din rubrik eller din korta presentation av ditt namn och yrkesroll är en hälsningsfras. Den ska bjuda in den ansvariga rekryteraren eller arbetsgivaren direkt och på så vis skapa en gemenskap mellan er. Det ger ett gott första intryck samtidigt som det visar att du anpassat ditt personliga brev och läst på om tjänsten.

Det räcker ofta med ett enkelt “hej” följt av rekryterarens eller arbetsgivarens namn, då andra hälsningsfraser lätt kan verka alltför intima, oseriösa eller olämpliga på andra sätt. Några fraser som är bäst att välja bort kan exempelvis vara:

 • Hejsan!
 • Halloj!
 • Var hälsad,
 • God dag,
 • Bästa (namn),
 • Kära (namn),
⚠️ Varning: Du kommer att få visa din personlighet i den resterande texten, så undvik att försöka verka unik så tidigt som i hälsningsfrasen. Sådana försök faller oftare än inte platt och ger snarare negativa resultat.

personligt brev lagerarbete

Fyll ditt personliga brev rätt

När du introducerat dig själv och hälsat på läsaren av brevet så kan du fylla det med uppåt tre eller fyra ytterligare sektioner. Dessa bör fortsätta vara tre, fyra eller fem meningar långa och vara uppdelade i olika ämnen eller frågeställningar. De kan fördjupa sådant du endast nämnt i inledningen eller övriga aspekter som är intressanta för läsaren att känna till eller som de efterfrågar i jobbannonsen. Det kan till exempel handla om dina tidigare erfarenheter, utbildningar eller lärdomar, dina kompetenser och hur du fick dem, dina styrkor, drivkrafter, tankar och värderingar, och så vidare.

Så länge det du väljer att berätta om visar varför du är en bra kandidat och varför du passar in på arbetsplatsen eller i arbetslaget så är det värt att inkludera. Var bara noga med att hålla en röd tråd och att fatta dig kort, då ditt personliga brev inte borde bli alltför långt eller spretigt. Du får aldrig tappa läsarens uppmärksamhet eller intresse, trots allt.

📌 Tips: Vissa menar att personliga upplevelser, fritidsintressen och liknande inte hör hemma i en jobbansökan, men vi håller inte riktigt med. Om din erfarenhet går att koppla till den sökta rollen eller meriterande kompetenser så är den värd att berätta om.

Ett exempel på en sektion i ett personligt brev som berättar om något personligt men med ett professionellt fokus kan vara:

KORREKT
Sedan grundskolan har jag varit en aktiv fotbollsspelare, och det har lärt mig mycket om laganda, samarbete och dedikation. Det har därtill givit mig en stark och uthållig fysik som säkerligen kommer att vara användbar i arbetet. Det, tillsammans med mina tidigare professionella erfarenheter och min organisatoriska förmåga, har format mig till en utmärkt lagerarbetare.

Runda av med en avslutning

Efter att du givit all intressant och användbar information om dig själv i de olika sektionerna så är det läge att runda av det hela med en avslutning. I den kan du lyfta fram din tacksamhet över att läsaren visat intresse och möjligtvis överväger dig som kandidat, din iver att få träffa hen, komma på intervju eller att få börja jobba på arbetsplatsen, eller något liknande. Det är viktigt att du skriver en kort avslutning, ett par meningar räcker, som visar läsaren att brevet lider mot sitt slut.

Något som är av största vikt gällande avslutningen är dessutom att du skriver en uppmaning till läsaren att ta kontakt. Det påminner läsaren om ditt engagemang och din iver, och är en sista knuff i rätt riktning. En sådan kan till exempel likna dessa alternativ:

 • Jag väntar ivrigt på ert samtal.
 • Hoppas att vi får träffas inom en snar framtid.
 • Jag ser fram emot att få höra från er.
 • Vi hörs förhoppningsvis inom kort.
 • Slå gärna en signal om jag låter intressant.
⚠️ Varning: Var aldrig krävande eller arrogant i din uppmaning, utan förbli ödmjuk och ta inte ut några vinster i förskott. Det är aldrig en bra idé att lämna läsaren med en dålig känsla eller ett bristande intryck

Ett dåligt exempel på en avslutning följer inte råden ovan:

FELAKTIG
Ni förstår ju varför jag är en utmärkt kandidat och varför jag borde jobba som lagerarbetare, samt varför ni borde anställa mig. Så jag passar på att vässa mina svar inför intervjun medan jag väntar på ert samtal.

Avskedsfras

Det sista du behöver ange i ett personligt brev är en avskedsfras. Den behöver inte nämna läsarens namn, då du ju redan angivit det, utan frasen i sig räcker gott och väl. Dock måste du följa den med ditt för- och efternamn för att påminna läsaren om att det är just ditt brev.

Traditionella, formella och enkla avskedsfraser är att föredra i ett sådant professionellt sammanhang som ett personligt brev, då de visar att du är en kompetent och tilltalande kandidat, och några exempel kan vara:

 • Med vänliga hälsningar,
 • Vänlig hälsning,
 • Hälsningar,
 • Allt gott!
 • Tack!

Sämre exempel, som är informella, abrupta, löjeväckande, intima eller olämpliga på andra sätt kan vara:

 • Hejdå!
 • Tjenixen!
 • Hej svejs!
 • Många kramar,
 • Varma önskningar,
 • Må väl,
⚠️ Varning: Ta inte avskedsfrasen för givet, utan kom ihåg att den utgör det sista intrycket och är din sista chans att visa läsaren att du är värd att överväga.

personligt brev lagerarbete

Sammanfattning: Fullända din ansökan med ett personligt brev för lagerarbetare

Innan du sätter igång med ditt egna personliga brev önskar vi få upprepa de viktigaste tipsen och varningarna från artikeln. Det förtydligar vad du borde ta med dig i ditt arbete och underlättar för dig att kunna friska upp minnet i framtiden, om du så behöver.

📌 Tips:

 • Sök på och ladda ner en mall för att försäkra dig om att du ger ett gott första intryck som matchar CV:t.
 • Använd ett språkbruk som får dig att verka så kvalificerad och tilltalande som möjligt, och som också är lättläst och minnesvärt.
 • Se till att lyfta fram dina personliga fördelar som passar en lagerarbetare och arbetsplatsen du ska söka jobb hos.
 • Rikta dig gärna till arbetsgivaren eller arbetsplatsen i fråga så att du visar att du är påläst och engagerad.

⚠️ Varningar:

 • Håll dig alltid kort och koncist, då ditt brev inte borde bli alltför långt eller svårläst.
 • Ange endast information som har ett professionellt fokus, som är relevant, som är aktuell och som kan anses intressant. All övrig information borde sållas bort.
 • Anpassa gärna informationen i ditt personliga brev så att det matchar jobbannonsens efterfrågningar, men ange också information som du själv anser vara meriterande och intressant.

Få extra stöd hos oss

Det finns mer hjälp att få för dig som vill få lediga jobb på lager utöver artikeln ovan, och de hittar du på vår hemsida. Du kan förslagsvis kolla in våra relaterade artiklar, blogginlägg, CV-exempel, guider och liknande för extra kunskap och inspiration. Och du kan dessutom använda våra mallar, vår CV-byggare och vår personligt brev-byggare som gör arbetet med din jobbansökan enkel, snabb och rolig.

Se till att du använder det stöd som finns för att skapa en utmärkt jobbansökan och få ditt drömjobb redan idag. Lycka till!

personligt brev lagerarbete

Vanliga frågor och svar om att skriva ett personligt brev för jobb som lagerarbetare

Fråga: Vad krävs för att få lediga jobb på lager?

Svar: Vissa arbetsplatser premierar kandidater som har truckkort, men lika många erbjuder en sådan utbildning på plats. I övrigt räcker det ofta med en välskriven ansökan med både ett CV och ett personligt brev, i vilka du visar att du är rätt person för jobbet.

Fråga: Vilka personliga egenskaper är eftertraktade för jobb som lagerarbetare, och hur lyfter jag fram dem i min ansökan?

Svar: Om du vill jobba som lagerarbetare behöver du ha ett driv, en självständighet, en effektivitet och inte minst en positiv inställning. Det kan därtill vara fördelaktigt att vara samarbetsvillig, organiserad och fysiskt kapabel. Det finns minimala möjligheter att lyfta fram personliga egenskaper och liknande i ett CV, så passa på att nämna dem i ditt personliga brev istället.

Mall för cv för lagerarbetare för lagerarbetare

skriva cv Lagerarbetare CV-prover för lagerarbetare
mallar för cv för lagerarbetare erfaren cv för lagerarbetare