Komplettera ditt CV med ett personligt brev administratör

En administratör arbetar som spindeln i nätet på flera olika vis - beroende på arbetsplats. Du kan till exempel få hantera IT-tjänster, HR-tjänster eller ekonomiska tjänster, eller också kan du få arbeta med att avlasta andra anställda, ansvara över administrativa uppgifter eller hantera viktiga dokument och ärenden. Det innebär att administratörsyrket är ett mångsidigt och ofta givande jobb då det erbjuder en mängd utvecklingsmöjligheter.

Genomsnittligt betyg för den här mallen

5.0
Rated 5 out of 5
Från 2 Recensioner

För att få ett jobb som administratör måste du dock i vissa fall genomgå en utbildning eller ha vissa erfarenheter. Du måste därtill – i alla avseenden – skriva en ansökan med ett CV och ett personligt brev administratör. I den här artikeln kommer vi att guida dig genom hur du skapar ett personligt brev till administratör på ett så enkelt och fördelaktigt vis som möjligt. Vi kommer att behandla följande punkter:

 • Ett exempel på personligt brev till administratör.
 • Var du kan hitta fler exempel och liknande hjälpsamma och informativa texter.
 • Genomgångar i hur du skapar varje del av ditt personliga brev, inklusive exempel, tips och varningar.
 • Svar på vanliga frågor om att skriva ett administratör-personligt brev.

personligt brev administratör

Table of Contents

Exempel på personligt brev administratör

Georg Jönsson
Administratör

Hej Hanna Nyman!

De senaste tre åren har jag spenderat med att arbeta som administratör för ett byggföretag samtidigt som jag på deltid fortbildat mig inom administrativa roller. Nu känner jag mig dock redo för att lägga allt mitt fokus på en aningen mer utmanande och mångsidig arbetsplats, och därför anser jag PerformIQ Hallsberg vara ett utmärkt alternativ. Mitt sug efter att utvecklas inom det ekonomiska området drar mig till just er arbetsplats och tjänsten i fråga ytterligare.

Jag har en gymnasieutbildning i ekonomi och har därför en grundläggande kompetens inom fakturahantering och liknande enklare uppgifter. Mina fortbildningar har sedan givit mig kommunikativa förmågor, ledarskapsförmågor, strukturella förmågor och förmågor inom logistik. Samtliga kompetenser kommer säkerligen att underlätta startperioden för mig i rollen.

Förutom mina utbildningar har jag även samlat kompetenser ifrån tidigare arbetslivserfarenheter inom IT och programmering. Där fick jag relativt avancerade kompetenser inom de flesta områden – från underhåll och reparation till datoranvändning och skapande. Det intresset har jag fortfarande, då jag älskar datorer och deras logiska funktioner, men i arbetet saknade jag de sociala aspekterna. Så ett lagom mellanting skulle passa mig och min extroverta personlighet bättre.

Mina främsta styrkor samspelar med mina kompetenser, men också mina egenskaper. Jag är nämligen öppen, idérik och optimistisk och kan därför enkelt se potential i svåra situationer och lösningar på eventuella problem. Dessutom älskar jag att hålla ordning och reda och är därmed utmärkt för rollen som administratör – och framför allt som administratör för flera avdelningar.

Jag hoppas att ni finner mig och min ansökan intressant, och jag tackar er för att ni tagit er tiden att läsa mitt personliga brev. Jag ser fram emot att få höra från er inom kort.

Många hälsningar,
Georg Jönsson

Kolla in ytterligare exempel och informativa texter

Om exemplet ovan inte tilltalade dig eller om du helt enkelt vill undersöka ytterligare personligt brev-exempel – sök dig då vidare på vår hemsida. Där erbjuder vi flera olika exempel på både personliga brev och CV:n som kan vara av stor användning. Du kan till exempel ta en titt på vårt CV-exempel för administratörer, för sekreterare och för studenter.

Du kan även hitta andra typer av informativa och hjälpande texter såsom guider, artiklar och blogginlägg. De kan bidra med många tips och råd som underlättar arbetet att skapa en jobbansökan för dig.

personligt brev administratör

Börja arbetet med utsidan först

Nu när du fått inspiration och sett hur ett personligt brev för administratörer kan se ut – är det dags för dig att börja med ditt egna personliga brev. Innan du skriver ett ord måste du dock fundera på hur du vill att utsidan av brevet ska se ut. Det utgör nämligen det allra första intrycket och kan därtill påverka läsningen, så det är ett viktigt första steg.

Utsidan, eller layouten som den därtill kallas, består av såväl estetisk design och färger till typsnitt och struktur. För en administratör är det viktigt att designen är tydlig och avskalad, utan distraktioner, då du ju vill framstå som ordningsam och lätt att ha att göra med. Ett lättläst och traditionellt typsnitt och en konkret struktur bidrar till en sådan uppfattning ytterligare, och det visar samtidigt att du vet vad du håller på med gällande att skapa enkla och informativa dokument.

⚠️ Varning: Nöj dig aldrig med ett enkelt Word-dokument, utan försäkra dig om att ditt personliga brev blir läst och uppskattat genom att använda en noga utvald layout. Annars kan ditt personliga brev uppfattas som ofärdigt eller slarvigt utfört.
📌 Tips: Layouten på ditt personliga brev måste matcha layouten på ditt CV, så se till att de är likadana och på så vis enhetliga.

Ladda ner en personligt brev-mall administratör

Du behöver inte skapa en egen layout eller betala dyra pengar för att få ladda ner en mall med en färdig layout, utan vi erbjuder mallar som är helt gratis med all rights reserved. Dessa är alla professionellt framtagna och granskade så att du kan vara säker på att de passa de flesta yrken och professionella sammanhang. Våra mallar går dessutom att ladda ner i såväl Word- som PDF-format, och du kan anpassa dem på flera sätt så att de passar dig och din situation extra väl.

📌 Tips: Prova på flera mallar innan du gör ditt val och laddar ner en, så att du kan vara säker på att den mall du valt är bäst.

Språkbruk

En annan aspekt du behöver fundera på innan du påbörjar skrivarbetet i ditt personliga brev är språkbruket. Det påverkar också rekryterarens intryck av dig en hel del då det visar vem du är och om du har de kompetenser som krävs för jobbet du söker.

För det första bör språkbruket spegla en positivitet, ödmjukhet och lättsamhet då det visar att du är trevlig att arbeta med och att du har kommunikativa förmågor. Det lyckas du med genom att hålla god ton och att använda positivt betingade ord. Att uttrycka dig enkelt och lättläst är också ett sätt att uppnå detta på.

För det andra behöver du använda ett korrekt, formellt och objektivt språkbruk då det personliga brevet trots allt är ett professionellt dokument som speglar ett professionellt möte mellan dig och rekryteraren. Du lyckas dessutom verka extra lämplig och kvalificerad genom att använda ord som är branschenliga och som speglar yrket. Några exempel på sådana ordval kan vara följande:

 • Struktur.
 • Logistik.
 • Kommunikation.
 • IT-kunskaper.
 • Administration.
 • Samarbete.
 • Ledarskap.
 • Ekonomi.
⚠️ Varning: Var inte rädd för att visa lite personlighet i språket fastän det ska ha ett professionellt fokus. Annars riskerar du att verka tråkig och intetsägande, och då blir du lätt bortglömd.

personligt brev administratör

Inled ditt personliga brev på rätt sätt

Innan du inleder ditt personliga brev behöver du skriva ditt för- och efternamn och din yrkestitel i en rubrik eller högst upp i dokumentet. Därefter är det en bra idé att hälsa på läsaren, vilket i detta fall är rekryteraren eller din potentiella arbetsgivare. Hälsningen bör alltså inkludera namnet på läsarens då det skapar en värdefull gemenskap mellan er och bjuder in läsaren på ett trevligt vis, samtidigt som det visar att du lagt tid och energi på att anpassa din ansökan för att passa det jobb du söker.

Hälsningsfrasen behöver inte vara något särskilt, utan det räcker ofta gott och väl med ett enkelt “hej”. Andra alternativ kan snarare verka löjliga eller oseriösa, eller till och med intima och olämpliga. Några sådana exempel kan vara:

 • Var hälsad,
 • Tjabbatjenahallå!
 • Hejsan!
 • Käraste (namn),
 • Min goda (namn),
 • Vänliga (namn),
⚠️ Varning: Hälsningsfrasen är din första chans att visa ditt språkbruk och utgör därför en stor del av intrycket, så se till att inte krångla till det i onödan och på så vis riskera något.

Inledning

När du gjort punkterna ovan är det dags att fånga läsarens intresse genom att skriva en stark och viktig inledning. Den ska svara på följande frågor, vilka brukar vara värdefulla för rekryteraren eller din potentiella arbetsgivare att känna till direkt:

 • Vem är du som arbetare?
 • Vad gör dig till en bra kandidat?
 • Varför söker du jobbet i fråga?
 • Varför vill du arbeta hos just det sökta företaget eller arbetsplatsen?
 • Hur fick du reda på att tjänsten var tillgänglig?

Du kan även inkludera ytterligare relevant information som du anser ger en god bild av vad som följer i det resterande brevet och vad som kan fånga in läsaren. Håll dock inledningen kortfattad och koncist, på maximalt tre eller fyra meningar, och spara detaljer och utvecklande information till senare sektioner.

📌 Tips: Försök att få med så mycket information du kan, då du på så vis skapar ett tydligt intryck direkt och ger läsaren mersmak.

Ett bra exempel på en inledning för en administratör kan likna följande:

KORREKT
Som nyexaminerad student från handels- och administrationsprogrammet har jag inte särskilt mycket erfarenhet, men däremot har jag många värdefulla kompetenser. Jag hanterar samtliga relevanta datorprogram, jag har goda kommunikativa förmågor och samarbetsförmågor, och jag är en fena på struktur, logistik och ordning. Jag ser därtill stora utvecklingsmöjligheter i rollen hos er på Bygghuset i Arvika, eftersom att ni erbjuder en så pass mångsidig, viktig och berikande tjänst.

Vad ska ett personligt brev för administratör innehålla?

Efter inledningen behöver du fylla ditt personliga brev med ytterligare två till fyra sektioner, som alla bara bör innehålla tre eller fyra meningar var. De kan djupdyka i det du behandlat i inledningen, eller så kan de berätta om dina styrkor, drivkrafter och personliga fördelar, din tidigare erfarenhet i form av utbildning eller arbetslivserfarenhet, dina kompetenser samt var och hur du fått dem, och så vidare. Du kan därtill berätta om privata saker såsom ett fritidsintresse eller din familj, så länge du kan göra konkreta paralleller mellan dem och ditt professionella liv.

⚠️ Varning: Vissa rekryterare påstår att privat information inte hör hemma i det personliga brevet, trots dess namn, men vi rekommenderar att du hittar ett mellanting. Privata detaljer om dig som person kan få dig att verka minnesvärd och ge dig unika meriter, men det är viktigt att fokuset inte hamnar på ditt privata jag. Det är trots allt ett professionellt dokument med ett professionellt fokus.
📌 Tips: Om du behöver inspiration till vad ditt brev borde innehålla så kan du kolla in jobbannonsen för jobbet i fråga, och se vad de efterfrågar. Eller också kan du studera företaget via deras hemsida eller sociala medier.

Ett exempel på en sektion i ett personligt brev som inte följer råden ovan och som därför inte ger fördelaktiga resultat kan vara:

FELAKTIG
Under mitt förra arbete som administratör fick jag mest svara i telefon och skicka e-post, och det var verkligen inte roligt. Jag fick snabbt nog och kände att jag behövde söka andra lediga jobb. Dock gillar jag att arbeta med administratörsyrket, men i framtiden vill jag snarare få mer ansvar inom ekonomi, som är mitt bästa område, och företaget i stort. Så ni måste ge mig det om ni ska anställa mig.

Avsluta brevet

Till sist behöver du ange en sektion till – nämligen den avslutande sektionen. Den bör inte vara längre än ett par korta meningar och gör sig bäst om den behandlar följande saker:

 • Tack till rekryteraren för att hen läst din jobbansökan och för visad uppmärksamhet.
 • Engagemang, hopp och intresse för att få gå vidare i rekryteringsprocessen och bli övervägd som kandidat.
 • Uppmaning till kontakt på ett artigt och lättsamt vis.
⚠️ Varning: Akta dig för att ändra språkbruket då den här sektionen alltid riskerar att bli bedjande, arrogant eller opassande på något annat vis. Kom ihåg att uttrycka dig objektivt och ödmjukt.

Ett utmärkt exempel på en avslutande sektion som säkerligen får läsaren att lämna brevet med en bra känsla är följande:

KORREKT
Tack för att ni läst mitt personliga brev och min övriga ansökan, och att ni överväger mig som rätt person för jobbet. Jag väntar ivrigt på ert samtal och att få besöka ert företag snart.

Avskedsfras

Nu återstår bara avskedsfrasen, vilken sätter punkt för det personliga brevet och din jobbansökan. Den bör följa liknande riktlinjer som hälsningsfrasen på så vis att du inte behöver krångla till det eller verka unik, utan snarare gå den enkla och förväntade vägen. Undvik därför fraser som verkar oseriösa, intima, arroganta eller abrupta såsom följande alternativ:

 • Tjenixen!
 • Vi ses!
 • Vi hörs snart!
 • Hejdå!
 • Många kramar,
 • Må väl,

Alternativ som kan göra sig bättre gällande intrycket samt känslan du lämnar läsaren med kan vara:

 • Med vänliga hälsningar,
 • Tack!
 • Allt gott!
 • Många hälsningar,
 • Bästa hälsningar,
 • Vänliga hälsningar,
⚠️ Varning: Nämn inte namnet på läsaren igen i avskedsfrasen, utan håll den kort och enkel. Dock måste du signera med ditt egna för- och efternamn efter avskedsfrasen.

personligt brev administratör

Sammanfattning: Komplettera ditt CV med ett personligt brev administratör

Innan du skriver ditt personliga brev och söker jobb du valt ut så bör du alltid korrekturläsa din jobbansökan och se till att du följer de riktlinjer och råd som finns. När det gäller ditt personliga brev kan du ta en titt på listorna nedan, som ska visa de viktigaste tipsen och varningarna du bör ha i åtanke. De går dessutom snabbt och enkelt att återkomma till om minnet skulle svika dig i framtiden.

📌 Tips:

 • Sök på och ladda ner färdiga mallar så att din layout ger så bra resultat som möjligt.
 • Anpassa alltid språkbruket så att du ger intrycket av att vara en lättsam, positiv, kvalificerad och professionell person.
 • Använd de olika sektionerna så väl du kan, och visa på så vis att du verkligen passar det lediga jobbet och är rätt kandidat för tjänsten.
 • Ange all viktig information som efterfrågas i jobbannonsen och som du vet behövs i det jobb du söker, men ange även sådant som du själv anser relevant och meriterande och som du tror kan ge dig en fördel i rekryteringsprocessen.

⚠️ Varningar:

 • Akta dig för att rikta fokuset till ditt privata jag, men var samtidigt inte rädd för att ange personliga detaljer. Ett lagom mellanting är alltid bäst.
 • Lyft inte fram information som är alltför privat, irrelevant, inaktuell, ointressant, upprepande eller olämplig av liknande anledningar.
 • Håll dig kortfattad och se till att ditt personliga brev inte blir alltför långdraget. Ett personligt brev ska trots allt gå snabbt och enkelt att läsa igenom på bara någon minut.

Använd vår hemsida för att få ett bättre resultat

Vi vill ge dig ett råd till innan du skapar din jobbansökan, och det är att kolla in vår hemsida. Vi erbjuder nämligen en mängd olika hjälpmedel och resurser som kommer att ge dig värdefulla lärdomar och inspiration i ditt skrivande, och därtill underlätta det praktiska arbetet. Du kan exempelvis använda vår personligt brev-byggare och vår CV-byggare, och ladda ner våra gratis mallar med all rights reserved. Eller också kan du vässa dina kunskaper med våra blogginlägg, artiklar, guider och exempel.

Sök efter det du måste kunna innan du skriver din ansökan, så att det slutgiltiga resultatet blir så fördelaktigt som möjligt. Då kommer du säkerligen att få nästa jobb du söker. Lycka till!

personligt brev administratör

Vanliga frågor och svar om att skriva ett administratör-personligt brev

Fråga: Vilka egenskaper är bra att ange i ett personligt brev för administratör?

Svar: Det finns flera egenskaper som meriterar en administratör och som därför verkligen är värda att ange i ditt personliga brev. Det handlar bland annat om egenskaper som exempelvis strukturerad, social, ordningsam, noggrann, lösningsorienterad, ansvarstagande och idérik.

Fråga: Finns det flera exempel på ett bra personligt brev administratör?

Svar: Om du anser dig behöva fler administratör-personligt brev-exempel så kan du höra av dig till arbetsplatser och be dem skicka ett exempel du kan utgå ifrån, eller också kan du kolla in vår hemsida för att se vad som gäller. Vi erbjuder nämligen både exempel på personligt brev och på CV för administratörer.

skriva ett cv för administratörer

cv med erfarenhet för administratör Exempel på CV för administratörer
ingen erfarenhet cv för administratör ladda ner cv för administratör