Så här skriver du ett riktigt imponerande ICU sjuksköterska CV som gör arbetsgivaren imponerad

Du som jobbar som ICU sjuksköterska, eller intensivvårdssjuksköterska har nog ett stressigare arbete än de flesta. Då vill du nog inte lägga någon längre tid på att skriva ett CV när du ska söka ett nytt jobb.

Genomsnittligt betyg för den här mallen

5.0
Rated 5 out of 5
Från 1 Recensioner

Med den här guiden vill vi hjälpa dig som jobbar som intensivvårdssjuksköterska att skriva ett bra CV som leder till jobb, men som du inte behöver lägga ned någon längre tid på.

Table of Contents

Vad innebär ett arbete som ICU sjuksköterska?

Någon som jobbar som ICU sjuksköterska jobbar med intensivvård. Det är en avdelning av vården där väldigt svårt sjuka människor hamnar och där de oftast har en nedsatthet i någon av kroppens nödvändiga och viktiga funktioner, som andningen eller cirkulationen m.m Det är ett ganska stressigt arbete och där personalen hela tiden arbetar för att rädda liv. Det krävs därför ett gott psyke för att kunna arbeta på intensivvårdsavdelningen.

Vad för färdigheter, utbildning eller tidigare kunskaper bör en ICU sjuksköterska ha för att få jobb?

För att få börja jobba som intensivvårdssjuksköterska krävs det först och främst att du har en utbildning som och examen som sjuksköterska. Du behöver även ha läst till en 60-poängs utbildning som specialistsjuksköterska med inriktning intensivvård för att få arbeta på intensiven. Det är för att arbetet är så krävande och ställer höga krav på personalens kompetenser som du behöver ha en relevant examen.

Du behöver även vara en person som är väldigt stresstålig och som metodiskt och lugnt kan ge vård till människor som är väldigt sjuka. Du behöver även vara bra på att hantera människor då det oftast finns väldigt ledsna och upprörda anhöriga till den sjuka personen som du kan behöva stötta och hjälpa. Det är viktigt att tänka på din erfarenhet såväl som dina personliga egenskaper när du söker den tjänst som du är intresserad av. Ingen arbetsgivare vill ha en anställd som ser bra ut på papper och har de utbildningar som krävs, men som pressas för mycket av trycket på intensivvårdsavdelningen. Det är därför viktigt att fokusera på dina egenskaper i CV:t också.

ICU-sjuksköterska CV

Ett vinnande exempel på hur ett CV för en ICU sjuksköterska kan se ut

Malin Svensson
1990-02-19
070-52673646
malin.svensson@exempel.com
Östensstig 87
09874, Nybro
linkedin.com/malin.svensson

Introduktion
Jag är en person som brinner för att ge vård och att möta de anhöriga och patienter som besöker vården. Jag vill verkligen göra världen till en bättre plats, en patient i taget och jag är övertygad att vi alla kan göra skillnad. Jag vill beskriva mig själv som en flexibel och driftig person. Jag kämpar verkligen för att mina patienter ska ha det bra och få de vård som de förtjänar, oavsett om det gäller att fixa en extra sängplats eller röntga hjärtat en gång till. Jag är van att hantera den stressiga miljö som en intensivvårdsavdelning medför och det har jag både min långa erfarenhet och min specialistutbildning inom intensivvård att tacka för. Jag vill fortsätta att bedriva mitt yrke på bästa sätt och hjälpa så många människor som möjligt.

Arbetslivserfarenhet
Intensivvårdssjuksköterska
Nybro sjukhus, Nybro
2015-nuvarande

 • Jag jobbade tillsammans med tre sjuksköterskekollegor och ett antal läkare och andr anställd på intensivvårdsavdelningen.
 • Jag skötte omvårdnanden för de patienter som kom in akut och såg till så att de fick den bästa möjliga vården. Jag hjälpte t.ex. till med att ge medicin och byta olika medicinska instrument som var kopplade på patienterna. Jag var även kontakten till patienternas anhöriga och såg till så att de fick likvärdig information och stöttning.
 • Perioden blev en mycket viktig erfarenhet för mig och jag blev duktigare på att både ge vård och bemöta de anhöriga och patienter som kom in till oss.

Utbildningar

Specialistsjuksköterskeprogrammet
Stockholms Universitet
2014-2015

 • Inriktning mot intensivvård

Sjuksköterskeprogrammet
Stockholms Universitet
2009-2012

Kompetenser och färdigheter

 • Utbildad sjuksköterska och intensivvårdssjuksköterska.
 • Duktig på att ge vård och hantera stressiga situationer.
 • Goda sociala kunskaper och duktig på att ge stöttning till anhöriga.
 • Mycket goda förmågor i att hantera olika journalsystem som Cosmic, Millenium och AsynjaVisph.
 • Kan genomföra HLR och första hjälpen.
 • Talar svenska, engelska och spanska.

Några tips på hur du bäst bör lägga upp ditt CV för att få tjänsten som du söker

Som vi nämnde lite ovan så är det oerhört viktigt att du fokuserar på dina egenskaper och kompetenser i CV:t. Alla som söker kommer ändå att ha en utbildning som både sjuksköterska och specialistsjuksköterska och därför är det viktigt att fokusera på saker som gör att du upplevs som mer kompetent än de andra som skickat in en ansökan. Det är främst dina egenskaper som du bör fokusera på här. Om du dessutom har relevant arbetslivserfarenhet så är det viktigt att ta med det eftersom att det visar för arbetsgivaren att du har jobbat på ett liknande jobb innan och vet vad det innebär.

ICU-sjuksköterska CV

Vilka tekniska delar är viktigt att ta med i CV:t?

När det kommer till de tekniska bitarna i CV:t så finns det några punkter som är väldigt viktiga att ha med. Du bör först och främst ha med en header där du tar med alla viktiga personuppgifter och kontaktuppgifter till dig, det är uppgifter som namn, adress, e post, telefonnummer, födelsedatum och yrkestitel. Du behöver också ta med en kort introduktion eller sammanfattning där du skriver lite om dig själv och dina mål med ditt jobb.

Sedan är det också viktigt att ta med konkret erfarenhet som du har. Det är saker som någon tidigare tjänst som du har haft och din utbildning. Du behöver inte ta med all erfarenhet som du har, utan välj ut det viktigaste och mest relevanta och skriv några punkter om dem. Visa arbetsgivare vill även att du lägger till de betyg som du har fått på utbildningen, men det är ingenting som alla kräver. Sedan lägger du även till en lista med dina konkreta kompetenser och så är ansökan komplett.

Avslutningsvis: Så här lyckas du med ditt CV för en ICU sjuksköterska

Det var dessa tips som vi hade och vi hoppas att det har varit lärorikt och att du kan skriva ett intressant och spännade CV som leder till jobb för dig. Spana även in de tipsen och varningarna som vi trycker på lite extra här nedan, dessa är viktiga att tänka på för att skriva ett riktigt starkt CV.

📌 Tips:

 • Stick ut. Ingen arbetsgivare vill anställa någon som är som alla andra och som har exakt de färdigheter som andra har. Försök att trycka på sådana saker som gör att du upplevs som intressant. Kanske kan du komma med ett tydligt exempel om hur du fungerar och arbetar på intensivvårdsavdelningen.
 • Ta med alla de tekniska delar som du nämner. Om du råkar missa någon så kan CV:t upplevas som lite tomt. Det är inte en bra bild att ge ifrån sig av dig eftersom att det verkar som att du inte har så många kompetenser eller erfarenheter som du kan skriva om.

⚠️ Varningar:

 • Se dock till att du inte maler på om samma sak hela tiden. Ingen arbetsgivare tröttnar på ett CV lika snabbt som en arbetgivare som har hittat ett CV där personen hela tiden upprepar samma information. Det är bättre att nämna informationen en gång, fast utförligt.
 • Var inte personen som gör det för personligt. CV:t är ett dokument som är till för att du ska söka jobb. Det innebär också att du bara ska ta med information om ditt jobb eller yrke. Om du istället lyfter något om ditt privata liv riskerar du att verka oprofessionell och en sådan anställd vill arbetsgivaren inte ha.

Glöm inte bort att också spana in våra andra hjälpmedel också

ICU-sjuksköterska CV

Nu när vi har nått slutet av den här guiden så kanske du är intresserad av att läsa om CV:n för andra yrken eller så kanske du inte fann vad du var intresserad av i den här guiden och är mer intresserad av något annat. Som tur är har vi flera olika resurser på vår hemsida som du kan ta del av också.

Om du t.ex. jobbar som ambulanspersonal, resesjuksköterska eller medicinsk receptionist så har vi några guider som du kan kolla på för att få tips kopplade till ditt yrke. I annat fall har vi dessutom fler hjälpmedel på hemsidan som passar de flesta yrken. Det är bara att kika runt och se vad du hittar.

Liknande artiklar