Skriv ett effektivt lagerman CV som leder till ett jobb du älskar

För att få det där jobbet som lagerman som du drömmer om så behöver du också ha ett riktigt kraftfullt CV som gör att rekryteraren blir imponerad av dig. Men om du är ny på arbetsmarknaden och inte har haft ett jobb innan, eller om du helt enkelt är ovan med att skriva CV:N, så är troligtvis processen med att skriva CV:t riktigt svår. Kanske vet du inte i vilken ände du ska börja eller vad som är relevant, versus irreleant, att ha med.

Genomsnittligt betyg för den här mallen

5.0
Rated 5 out of 5
Från 1 Recensioner

Det är just därför som vi har gjort den här guiden och i den här texten kommer vi att försöka vägleda dig, som vill söka ett jobb som lagerman, att skriva ett riktigt bra CV som gör att du faktiskt får det jobb som du sökt.

Table of Contents

Vad för typ av jobb innehar en lagerman eller en lagerarbetare?

En lagerman kallas också för lagerarbetare och det är helt enkelt någon som jobbar på ett lager. Dina arbetsuppgifter kan se lite olika ut beroende på vilket företag som du jobbar hos. På vissa ställen kanske du ska plocka upp nya varor och lägga dem på rätt plats, medan på andra arbetsplatser kanske du ska ta ned vissa varor som ska paketeras och skickas iväg.

Både arbetsplatserna innebär dock att du arbetar på ett lager och har som uppgift att hantera varorna som kommer till eller som redan finns på lagret. Det är ett fysiskt arbete och det kan finnas tunga lyft. Därför är det viktigt att du har en bra fysik och kan lyfta tungt. Beroende på vart du jobbar så kan det även krävas att du är lite service-minded och kan hantera kunder. Det gäller bara på ett arbete där lagerarbetarna ahr kontakt med kunderna. Kanske är det ett företag där kunderna kommer till lagret och hämtar det som de har köpt.

Lagerman CV

Räcker det med en examen från gymnasiet för att få jobb som lagerman?

För att jobba som lagerarbetare krävs det egentligen ingen specifik utbildning eftersom att det enda du egentligen gör är att lyfta saker. De flesta arbetsgivare kräver dock en gymnasieexamen så det är det naturligtvis bra att du har. Utbildningen är egentligen inte så viktig alls när det kommer till att få jobb som lagerarbetare. Här är det istället dina personliga egenskaper och kompetenser som spelar stor roll.

Men om du däremot har gått en utbildning som skulle kunna vara relevant, t.ex. att du har gått på byggprogrammet och vill börja jobba på ett bygglager, så är det bra att du skriver om och fokuserar lite extra på din utbildning. Även om det inte är ett krav så är det meriterande och gör så att du sticker ut gentemot de andra kandidaterna som skickat in en ansökan.

Hur bör en lagerman lägga upp sin jobb- ansökan för att öka chansen att bli anställd?

När du ska söka jobb på ett lager bör du därför fokusera på de saker som bevisar att du hade passat i rollen som en lagerarbetare. Kanske har du jobbat på ett tidigare arbete där du behövde lyfta tungt, eller så är du bra på att organisera eller har läst en meriterande utbildning. Eftersom att dina personliga egenskaper och dina kompetenser är viktigast så bör du ta med saker som bevisar att du har de egenskaper eller kompetenser som du säger att du har.

Kanske skriver du att du är strukturerad och bra på att organisera. Då bör du följa upp det påståendet någonstans i CV:t med ett konkret exempel som arbetsgivaren kan koppla till din egenskap. Kanske har du arbetat på posten där du har behövt organisera breven och paketen som kommer in och sedan skicka ut dem till rätt person. Det är förmågor som krävs även på lagret och därför är det relevant att nämna och ta med.

📌Tips: Vi rekommenderar att du ansöker om jobbet i god tid innan sista ansökningsdag. Oftast så tillsätter arbetsgivare lediga jobb löpande och det är lätt att ett jobb som du var intresserad av inte finns tillgängligt längre för att du väntade för länge med att söka det.

Lagerman CV

Vad är meriterande att ta med i ett CV som lagerman?

Som nämnt ovan är det bra att ta med en utbildning om den är relevant för yrket som lagerarbetare. Det gäller egentligen det mesta. Det som är extra meriterande att nämna är om du har en kompetens, erfarenhet eller utbildning som inte är ett krav, men som är relevant för rollen. Eftersom att det inte är ett krav så minskar chansen att de andra sökande också har just den egenskapen/erfarenheten/utbildningen och du kommer på så sätt att sticka ut och uppfattas som extra relevant. Försök därför att fokusera på relevanta saker som de flesta andra sökande troligtvis inte har.

Hur ska CV:t vara uppbyggt och vilka delar ska finnas med?

Ett CV består av flera olika delar och det är alla dessa delar och sektioner som gör att CV:t uppfattas som komplett. Det är därför väldigt viktigt att du tar med och skriver om alla delar eftersom att annars finns risken att CV:t uppfattas som ofullständigt. Det är naturligtvis inte någonting som du vill ska hända dig eftersom att det kan göra så att arbetsgivaren får en negativ bild av dig och hur mycket du faktiskt kan.

Du bör alltså fylla i alla sektioner, även om du saknar erfarenheter inom någon sektion. Kanske saknar du arbetslivserfarenheter? Då kan du fundera över vilka andra erfarenheter som du kan ta med istället. Kanske har du praktiserat på ett företag, volontärarbetat eller vad som helst. Det viktigaste är att du har någonting att visa och det är alltid bättre att du visar något än ingenting alls. Försök dock att formulera erfarenheten på ett sätt som gör att det uppfattas som relevant för ett arbete som lagerarbetare.

Dessa delar är bra att du tar med i CV:t:

Header

Högt upp och tydligt i CV:t bör headern komma. Headern är egentligen det som arbestgivaren bör hitta och kolla på först och därför är det viktigt att headern är väldigt tydligt och högt upp placerat. I den ska det vara en kort punktlista över alla dina uppgifter som arbetsgivaren kan behöva för att anställa dig. Det är saker som namn, telefonnummer, mail, yrkestitel, länk till konto på LinkedIn, adress och födelsedatum.

Det räcker med dessa uppgifter eftersom att headern inte ska bli för lång, men det är viktigt att alla uppgifter kommer med eftersom att dessa uppgifter behövs för att rekrytera eller kontakta dig.

Introduktion

Vid nästa steg är det dags för introduktionen och det är kortfattat en sammanfattning eller beskrivning av dig, ditt yrke och din karriär. Du kan nämna saker som erfarenheter, kompetenser, karriärmål, ambitioner och egentligen lite vad som. Det som är viktigt är dock att det är kopplat till din karriär eller ditt yrke, det är alltså inte lämpligt att nämna vad du drömmer om att göra i ditt privatliv.

Arbetslivserfarenhet

När det är dags att skriva om alla dina tidigare jobb så bör du bara välja ut de mest relevanta att ta med. Alla typer av jobb är inte så intressant för arbetsgivaren ovh den är egentligen bara intresserad av de jobb där du använde liknande kompetenser som du kommer att använda i din roll som lagerarbetare. Välj därför ut max fem jobb som är relevanta i förhållande till ett jobb inom lagerarbete och skriv om dem.

Det du ska nämna här är när du jobbade på jobbet, vilken yrkestitel som du hade, vilket företag du jobbade på, samt på vilken ort som företaget låg. Du behöver också ta med en konkret lista på vad du hade för sysslor på arbetet och vad för kompetenser och lärdomar som du fick av det. Det är, som vi nämnt tidigare, ett sätt för arbetsgivaren att få klara exempel på vad du kan och vad du har gjort tidigare.

Utbildning

Bland utbildningarna så räcker det med att du nämner din senaste utbildning. Om din gymnasieutbildning är din senaste examen så nämner du den, men om en utbildning på högskolenivå är den senaste så nämner du den. Det är egentligen inte alls relevant att nämna utbildningar som ligger på en lägre nivå än din senaste. Det enda undantaget är om en tidigare utbildning som du har gått är mer relevant än den senaste. Då bör du välja den mer relevanta utbildningen. Har du flera relevanta utbildningar så väljer du alla som är relevanta för arbetsgivaren.

När du ska skriva om utbildningen eller utbildningarna i CV:t så gör du på ett liknande sätt som du gjorde för arbetslivserfarenheterna. Ta med orten och skolan som utbildningen bedrevs vid, namnet på utbildningen, samt den tidsperiod som du pluggade på utbildningen. Du kan dock skippa att skriva om vad du gjorde och vad du lärde dig då det inte är lika reelvant när det rör en utbildning.

Kompetenser

Du har säkerligen även massor med relevanta kompetenser som rör ditt yrke. För en lagerarbetare kan det vara att du har ett truckkort eller ett bilkörkort då det i vissa fall är krav och vissa fall är meriterande. Andra kompetenser kan även vara att du är van att bära tungt eller liknande. Du bör ta alla dessa kompetenser och skriva upp dem i en punktlista. Tänk dock på att bara ta kompetenser som man enkelt kan bevisa att du har. Det måste vara en konkret lista och då bör du undvika abstrakta kompetenser så mycket som möjligt.

📌Tips: Om det är så att du har väldigt många kompetenser så rekommenderar vi verkligen att du delar upp alla dessa kompetenser i flera mindre listor. Det gör det betydligt lättare att läsa och arbetsgivaren kommer att uppskatta dig mer på grund av det.

Lagerman CV

Vad är några vanliga misstag som du bör undvika när du ska skriva ett CV för en lagerman?

Att det är för kort eller för långt

Många som skriver CV gör misstaget att det inte vet vad som faktiskt ska vara med i CV:t. Det gör att det lätt blir antingen för kort eller för långt. Är det kortare än en halv sida är det alldeles för kort och arbetsgivaren kommer säkert att undra varför det inte är längre, om du verkligen har så få kompetenser och erfarenheter och om du verkligen kommer att göra ett bra jobb. Du har säkert ofta hört att ett bra CV är kort och det är sant, men det får samtidigt inte vara för kort för då finns det risk att du helt enkelt framstår som okvalificerad.

Men det får samtidigt inte vara för långt för då blir det tydligt att du inte kan välja ut den mest relevanta informationen och bara skriva om den. Det är i CV:t som du visar att du har förmågan att kolla igenom hela din bakgrund och sedan välja ut det som är mest meriterande eller viktigt. Det är en förmåga som behövs på flera arbetsplatser också och därför är det viktigt att du har kompetensen att göra det.

💡Notera: Men hur långt är egentligen ett bra CV? Vi rekommenderar att du skriver ett CV som är mellan ett till två sidor långt. Det gör att du får med alla relevanta och intressanta saker om dig, samtidigt som det inte blir alltför långt.

Att du låter otrevlig eller dryg

Förutom själva innehåller i CV:t är det dessutom väldigt viktigt att framställningen av CV:t låter bra, alltså det språk som du använder. Även om du har jättebra kompetenser och erfarenheter och du på pappret låter som en perfekt kandidat så kommer du troligtvis inte att bli anställd om du har ett CV där du låter jättedryg, otrevlig eller rent av elak. Det är få arbetsgivare som vill anställa en sådan person och ingen vill heller ha en sådan person som kollega. Det är därför väldigt viktigt att den ton som du har i CV:t är tillmötesgående och positiv då chansen att bli anställd ökar markant då, jämfört med om du använt en otrevlig ton.

Att du inte skräddarsyr CV:t

Ett annat otroligt vanligt misstag är att du missar att skräddarsy CV:t för att passa de jobb som du söker. De allra allra flesta gör ett CV och ett personligt brev som de skickar ut till alla potentiella arbetsgivare. Det är inget bra system och resultatet blir att du får ett CV som inte riktigt helt passar någon av de jobben som du söker.

Det du istället bör göra är att skriva flera CV:n och sedan skicka ett nytt CV per jobb som du söker. Du kan naturligtvis börja med samma bas på CV:t, du behöver inte skriva om det från grunden varje gång, men det bör skräddarsys så att det passar varje individuellt jobb som du söker. Det gör att istället för att vara en kandidat som passar “relativt bra” för jobbet så blir du en kandidat som passar “perfekt”. Och det kommer at göra en stor skillnad när det kommer till att bli anställd.

Så här kan ett strålande CV för en lagerman se ut

Mats Halmqvist
1999-12-14
Lagerarbetare
074-09876556
mats.halmqvist@exempel.com
Skogsråvägen 713
87652, Halmstad
linkedin.com/mats.halmqvist

Introduktion
Jag är en erfaren lagerarbetare som har arbetat inom yrket under fem år. Jag har dessutom både truckkort och vanligt bilkörkort vilket innebär att jag kan köra de laster som behövs, samt hämta produkter som ligger högt i lagret. Jag är noggrann och samarbetsvillig och är även stolt över min förmåga att alltid lösa alla de problem som uppstår. Jag brinner för att alltid utveckla mig och vill bli ännu bättre på mitt jobb.

Arbetslivserfarenhet
Lagerarbetare
Mio-lagret, Halmstad
2018-nuvarande

 • Jag arbetade på ett större lager i Halmstad som förvarade möbler och annan inredning.
 • Jag paketerade, tog emot laster och skickade iväg nya laster till både kund och huvudbutiken.
 • Jag hade även som uppgift att dokumentera och kontrollera lasterna samt att organisera dem inne i lagret så att allt var lätt att hitta.
 • Det utvecklade min kompetens inom lagerhantering och hur man lättast organiserar ett stort lager så att allting flyter på. Det gav mig mersmak att fortsätta jobba inom lager.

Utbildning
Bygg- och anläggningsprogrammet
Kunskapsgymnasiet, Halmstad
2015-2018

 • Inriktning anläggningsfordon.

Kompetens

 • Lång erfarenhet av att sköta ett lager, samt frakta till och från lagret.
 • Goda kunskaper av olika fordon som används på arbetsplatser, däribland lagertruck.
 • Truckkort.
 • B-körkort.
 • Talar svenska, engelska och tyska flytande.

Så här kan du gå tillväga för en skriva ett bra personligt brev

Ett bra personligt brev är ett brev som är minnesvärt, kort, intressant och som kommer med ny information som inte fanns med i CV:t. Det bör du tänka på när du skriver ditt personliga brev och det är dessutom väldigt viktigt att det personliga brevet kommer med när du skickar in din ansökan eftersom att det ger en bättre och bredare bild av dig.

Det personliga brevet ska vara lite som introduktionen i den meningen att det ska vara en text i löpande text som beskriver dig i förhållande till din karriär och ditt yrke. Du kan ta med kompetenser, erfarenheter, drömmar eller något liknande som är kopplat till din karriär. Det viktigaste är inte vad du har med utan att du tar med saker som gör dig till en attraktiv person att anställa för arbetsgivaren.

Lagerman CV

Avslutning: Följ den här guiden för att lyckas med CV-skrivandet

Nu är guiden nästan slut och vi hoppas att den har varit fullproppad med tips som kommer att hjälpa dig med att skriva ditt CV. Försök dock att inte stressa upp dig för mycket. Det är jobbigt och stressfyllt att skriva ett CV, men oftast är det faktiskt oss själva som förstör för oss då vi blir stressade och pressade i onödan. Det kommer antagligen att gå ganska bra om du tar det lugnt och fokuserar på våra tips. Nedan kommer några viktiga tips att tänka på.

📌 Tips:

 • Ta bara med saker i CV:t som rör din karriär. Ditt privatliv är tyvärr inte superintressant och det kan du diskutera mer kring om du blir anställd.
 • Du vill visa en bred bild av dig så glöm inte att ta med ett personligt brev som kan ge en ännu djupare bild.
 • Tänk också på att verkligen anpassa och skräddarsy dit CV beroende på det jobb som du söker. Det gör att du uppfattas som perfekt lämpad för tjänsten.

⚠️ Varningar:

 • Undvik att uppfattas som elak eller otrevlig. Det första intrycket om arbetsgivaren får av dig får denne via ditt CV. Därför är det oerhört viktigt att du redan från början ger ifrån dig ett gott intryck.
 • Undvik att göra CV:t både för kort eller för långt. Du uppfattas inte på ett bra sätt om CV:t är något av dessa.
 • Undvik att göra CV:t svårläst. Det är inte kul för någon att behöva läsa ett CV som inte är lätt att läsa. Ett sätt att göra det mer lättläst är att blanda löpande text och punktform, samt att ha många mellanrum och att dela upp texten i tydliga sektioner.

Övriga resurser som du kan använda dig av

För att lyckas skriva ett ännu bättre CV får du gärna använda dig av de andra resurserna som finns på vår hemsida. För att få tips om lite allt möjligt kan du kolla in vår karriärblogg som innehåller det allra mesta. Du kan också hitta flera guider som den här vid våra CV-exempel enligt olika yrken och förhoppningsvis kommer detta att leda till att du verkligen lyckas med att skriva ditt CV.

Liknande artiklar