Att du saknar den erfarenheten är dock ingenting som du behöver oroa dig över, vi är nämligen experter på CV:n och har lång erfarenhet inom ämnet. Det gör oss extra lämpade för att hjälpa dig med ditt CV och vi hoppas att du kommer att få många tips i den här guiden som du kommer att ha nytta av.
Table of Contents
Vad gör en evenemangssamordnare för något?
En evenemangssamordnare är en person som ordnar olika typer av evenemang och tillställningar. Kanske är du anställd av ett företag som driver en plats, som en park eller arena, och genomföra alla evenemang som händer på just den platsen. I andra fall kanske du är anställd av ett företag som ordnar en viss typ av evenemang, som sportevents eller musikevents, och jobbar inom ett viss typ av evenemang fast på många olika ställen.
Som evenemangssamordnare blir det din uppgift att boka det som ska bokas, införskaffa mat och relevanta produkter, se till att allt flyter på och att alla anställda har sina arbetsuppgifter som de kan utföra. Inom yrket är det därför en väldigt stor projektledande roll och det är viktigt att du kan steppa upp som ledare och ta ansvar över hela evenemanget.
Vad finns det för typer av evenemang som en samordnare kan anordna?
Som vi nämnde ovan så finns det flera olika typer av evenemang som det är möjligt att jobba inom. Du kanske t.ex. jobbar inom sport eller musikevenemang. Det är också möjligt att anordna evenemang som mer liknar aktiviter än events. Du kanske jobbar för en viss park och där kanske de anordnas marknader eller aktiviter för barnen. Då är det din uppgift här med att se till så att allt går rätt till. Yrket kan därför vara väldigt varierande och innefatta många olika saker. Du kommer därför ha stora valmöjligheter att kunna jobba inom vad du vill.
Behöver en evenemangssamordnare någon viss erfarenhet eller utbildning för att få jobb inom yrket?
Om det krävs någon speciell erfarenhet eller kompetens ser naturligtvis väldigt olika ut beroende på vilken arbetsgivare det är som letar efter en anställd. I de flesta fall krävs det ingen speciell utbildning utan det är viktigare vad för kompetenser och erfarenheter som du har. Arbetsgivaren letar efter någon som kan utföra arbetet på ett bra sätt och då är det viktigt att du är en person som är strukturerad och social och kan hantera alla de arbetsuppgifter som ingår i ett sådant arbete.
Ett exempel på hur ett CV för en evenemangssamordnare kan se ut
1994-03-05
Evenemangssamordnare
078-60855678
maria.larsen@exempel.com
Risvägen 63
67246, Skövde
linkedin.com/maria.larsen
Introduktion
Jag är en evenemangskoordinator som har lång erfarenhet av att planera olika events och evenemang. Jag brinner främst för att anordna roliga tema-veckor och aktiviteter för barnen. Att se deras ansikte lysa upp av glädje är definitivt min största drivkraft i mitt jobb. Jag vill fortsätta anordna roliga evenemang och förgylla livet för ännu fler personer.
Arbetslivserfarenhet
Evenemangssamordnare
Skövdes stadspark
2016-pågående
- Jag anordnade olika evenemang i stadsparken och bjöd t.ex. in olika föreläsare som föreläste om olika spännande ämnen.
- Jag ordnade också många olika temaveckor med tema som bl.a. vikingatiden och rymden. Jag såg också till att det fanns aktiviteter för barnen och hela familjen, som hoppborg och tipspromenad.
- Det var en väldigt lärorik tid som dessutom gav väldigt mycket på ett privat plan också då jag träffade många nya och spännande människor varje dag.
Utbildning
Ekonomiprogrammet
Mittgymnasiet, Skövde
2010-2013
Kompetens
- Duktig på att planera evenemang och se till så att det kan genomföras utan några problem.
- Duktig på att skapa evenemang som är roliga och passar alla.
- Duktig på att leda teamet och samarbeta med alla olika personer som behövs för att göra evenemanget till en succé.
- Goda ekonomiska och administrativa färdigheter.
- Är alltid flexibel och hittar lösningar på allting.
- Talar svenska, spanska och engelska flytande.
- B-körkort.
Det här är några smarta tips som du kan tänka på när du skriver ditt CV
Här kommer några tips som det kan vara smart att tänka på när du skriver ditt CV:
Att skriva ett CV som passar den arbetsgivare som du är intresserad av
Det är viktigt när du skriver ditt CV att du inte skriver ett CV som är för “generellt” eller som är tänkt för att passa flera olika jobb. Det blir då väldigt tydligt för arbetsgivaren att du kanske inte passar helt perfekt för det jobb som denne annonserar om. Det istället bättre att du skriver ett CV som faktiskt passar den arbetsgivare som du är intresserad av att jobba hos.
Det innebär att du bör skapa ett CV som är skräddarsytt efter den arbetsgivare och jobbannons som du är intresserad. Sedan bör du göra ett CV per arbetsgivare och jobbannons som du är intresserad av. Slutresultatet blir flera olika CV:n som är lite olika från varandra. Det är viktigt att du gör detta eftersom att även om du söker flera jobb inom samma yrke så är det inte säkert att alla innehåller exakt samma krav och önskemål. Att skräddarsy CV:t är ett säkert sätt att uppfattas som relevant för alla olika tjänster.
Att du fokuserar på den arbetslivserfarenhet som är relevant
Något mer du bör tänka på i CV:t är att du enbart fokuserar på den arbetslivserfarenhet som faktiskt är relevant. Arbetsgivaren är inte super-intresserad av att se dig lista exakt alla, mer eller mindre relevanta, jobb som du har haft under din karriär. Istället bör du fokusera på de jobb som antingen är samma jobb som det yrket du söker, eller jobb som har arbetsuppgifter som liknar ditt nya yrke väldigt mycket.
Det gör att du kan fokusera på de jobb som arbetsgivaren tycker är intressanta, de som visar att du kan genomföra de arbetsuppgifter som arbetsgivaren vill. Att du har haft dessa jobb visar också att du har de färdigheter som krävs för att utföra ditt nya jobb på ett bra sätt.
Att du förklarar varför du vill ha jobbet som du söker
Det är också viktigt att du någonstans i CV:t faktiskt förklarar hur det kommer sig att du vill ha just det jobbet. Arbetsgivare är alltid intresserade av att höra vad som har fått dig att söka just det jobbet som de annonserar om och vad för drivkrafter och motivationer du har för att genomföra det jobbet på ett bra sätt. Se därför till att verkligen förklara varför du är intresserad av jobbet.
Avslutning: Så här lyckas du med att skriva ditt CV för en evenemangssamordnare
Nu när du fått alla dessa tips hoppas vi att du kommer att kunna skriva bättre CV:n än tidigare. Vi hoppas att den här guiden hjälper dig och att det kommer blir mycket lättare att söka alla framtida jobb. Läs gärna råden nedan också för att få mer vägledning kring hur du ska lägga upp ditt CV.
📌 Tips:
- Utnyttja faktumet att chansen att du blir anställd ökar om du har ett skräddarsytt CV. Se till att verkligen skriva ett CV som passar till en viss jobbannons.
- Tänk på att ta med yrken som kanske inte just handlar om evenemangsplanering, men som ändå innefattar liknande kunskaper. Det kan vara ett sätt för dig att visa att du har de egenskaper som efterfrågas.
⚠️ Varning:
- Nämn inte personlig information. Det är enbart ditt yrke som är relevant här. Se därför till att enbart nämna information om dig som är i förhållande till ditt jobb och inte till ditt privatliv.
- Undvik att ta med för mycket information om din utbildning. Det är oftast inte jätterelevant eftersom att det inte finns något krav om att du måste ha en utbildning. Se istället till att främst fokusera på dina kompetenser och din arbetslivserfarenhet.
Kolla också på några andra guider med CV-exempel för att få mer tips
Behöver du ytterligare hjälp? Vi rekommenderar verkligen att läsa fler guider och CV-exempel, det gör att du kan få massor med olika typer av tips på hur du kan skriva ditt CV. Du kan också få exempel som handlar om andra yrken, vilket kan vara spännande för att jämföra hur tipsen kan variera beroende på yrkena. Några guider du kan spana in är chef för sociala medier, digital marknadsförare och marknadsföringsansvarig.