Skriv ett grymt fastighetsförvaltare cv och vinn riktigt bra jobb – Allt och lite till i den här guiden

Kanske har du precis tagit en kandidatexamen inom fastighetsutveckling eller så har du läst en utbildning till fastighetsförvaltare på någon yrkeshögskola. Oavsett din väg så vill du nu söka jobb som fastighetsförvaltare. Men för att göra det och för att lyckas få ett jobb bland den hård konkurrensen så måste du helt enkelt ha ett riktigt bra CV.

Genomsnittligt betyg för den här mallen

5.0
Rated 5 out of 5
Från 1 Recensioner

Enligt arbetsförmedlingen så finns det små till medelstora möjligheter för fastighetsförvaltare att få jobb under de kommande åren och dessutom så finns det bara ca 60 stycken lediga tjänster. Eftersom att det utbildas fler än 60 personer från utbildningarna så är det väldigt viktigt att du har ett riktigt bra CV eftersom att konkurrensen är stor. Vi är här för att hjälpa dig på vägen och göra det möjligt för dig att få drömjobbet, trots att flera söker samma jobb.

Table of Contents

Vad är en fastighetsförvaltare och hur börjar man jobba som en sådan?

En fastighetsförvaltare är helt enkelt någon som tar hand om och överser fastigheter. En fastighetsförvaltare sköter förvaltningen av fastigheter, byggnader och marken som hör till byggnaden. Exakt hur tjänsten är utformad ser olika ut för olika tjänster eftersom att det finns många olika typer av fastigheter alla de behöver olika saker.

Fastighetsförvaltaren kanske överser underhåll och reparationer för fastigheten, eller så har den koll på ekonomin och utvecklar och bevarar fastigheterna. Fastighetsförvaltaren är också ofta länken till och har kontakten med hyresgäster, företagskunder eller bostadsrättsägare och ser till att alla trivs och har det bra. Den som jobbar som fastighetsförvaltare kan alltså få ett stort socialt ansvar.

Fastighetsförvaltare CV

Eftersom att arbetsuppgifterna har en sådan bredd så finns det många olika utbildningar som man kan välja för att få jobb som fastighetsförvaltare. Många väljer en yrkesutbildning från yrkeshögskolan och det är ofta en 1,5-2,5 årig utbildning inom fastighetsförvaltning. Det är därför en väldigt bra utbildning eftersom att den är specifikt utformad mot fastighetsbranschen och för ett jobb inom fastighetsförvaltning.

Det är dock också möjligt att gå en utbildning på högskola eller universitet för att få jobb inom förvaltning av fastigheter. Det är t.ex. möjligt att läsa en utbildning mot fastighetsutveckling eller fastighet och finans. En god utbildning är en utbildning som innehåller både teknik, ekonomi och fastighet. Det är dock viktigt att vara medveten om att en sådan utbildning är mer generell och är inte speciellt inriktat på fastighetsförvaltning.

Hur du ska lägga upp ditt CV som fastighetsförvaltare

När du ska skriva ditt CV är det viktigt att du fokuserar på dina bästa egenskaper. Eftersom att jobben som fastighetsförvaltare kan ha en väldigt hög konkurrens så är det viktigt att du framstår som så kompetent meriterad som möjligt.

De flesta arbetsgivare söker någon som har examen vilket innebär att de flesta som söker kommer att ha en utbildning. Därför är det smart att inte lägga allt krut på utbildningen, eftersom att det är ett grundkrav och något de flesta har, och istället fokusera mest på dina erfarenheter och kompetenser.

Fastighetsförvaltare CV

Lägg därför extra mycket krut på att beskriva dina tidigare arbetslivserfarenheter. Vad hade du för arbetsuppgifter? Vad lärde du dig? Hur kan du använda den erfarenheten i ditt nya jobb? Genom att noggrant beskriva tidigare erfarenheter så visar du för arbetsgivaren att du både är kompetent och har mycket erfarenhet, samt att du har lärt dig något på den tidigare arbetsplatsen som du har nytta av nu.

Om du har några meriterande kompetenser är det även bra att nämna dem. Det kan t.ex. vara att du har en utbildning inom ekonomi eller har jobbat med redovisning tidigare. Eftersom att vissa fastighetsförvaltare också jobbar med den ekonomiska delen av fastigheten så är det meriterande att vara kunnig inom ekonomi.

Vad ska jag göra om jag inte har någon arbetlivserfarenhet?

Även om du inte har någon tidigare arbetslivserfarenhet så behöver du inte vara orolig för det. Kanske har du praktiserat på ett företag under din LIA-period eller jobbat som voluntär för något företag. Det är en erfarenhet som många ofta missar att skriva utförligt om.

Så om du tar med det och utvecklar det lite och skriver om vad du gjorde och vad du lärde dig, så är det bättre än att inte ta med erfarenheten alls. Du kommer alltså att sticka ut mer än dem som bara tog med information om den utbildning som de har gått.

Fastighetsförvaltare CV

Den struktur som du bör ha på CV:t för att den ska bli så strukturerad som möjligt

För att ditt CV ska se så bra och proffsigt ut som möjligt så bör du strukturera upp den på rätt sätt. Nedan kommer ett exempel på hur strukturen på ditt CV kan se ut. Vi har valt att sätta arbetslivserfarenhet relativt högt upp eftersom att det är någonting som du bör skriva lite extra om och det viktigaste ska komma högt upp i CV:t.

Header

Headern är helt enkelt en kort punktlista med personlig information om dig. Det kan vara namn, adress, telefonnummer, mail och födelsedatum. Om du vill kan du även ta med yrkestitel och länk till ditt konto på t.ex. LinkedIn.

💡Notera: Din yrkestitel hade i det här fallet varit “fastighetsförvaltare”. Det räcker helt enkelt med att du bara skriver det på en egen rad.
⚠️Varning: Vi nämner att du kan ta med ett konto på t.ex. LinkedIn. Här menar vi att du bara bör ta med konton från sidor där du kan ha ett professionellt konto som visar dig som yrkesperson. Ett privat konto från Instagram är alltså olämpligt här.

Introduktion

I introduktionen ska du skriva en kort professionell samanfattning av dig. Du kan nämna din karriär, drömmar, mål, lärdomar eller vad som helst. Det viktiga är att det är kopplat till ditt yrke/din karriär och att du bara nämner saker som stärker dig i ditt arbetssökande.

📌Tips: Du bör vara saklig och konsekvent i samanfattningen men ändå så att din personlighet lyser igenom.
⚠️Varning: Undvik att ta med saker som gör att du inte framstår som attraktiv och undvik dessutom att låta sarkastisk eller dryg. Sammanfattningen är den första bilden som arbetsgivaren får av dig och det är viktigt att du visar att du är en person som är lätt att arbeta med eftersom att du träffar många olika människor dagligen.

Arbetslivserfarenhet

Under arbetslivserfarenheten så är det din chans att skina. Här gäller det att tydligt beskriva vad du tidigare gjort och vad du lärt dig av det. Det är ett sätt för arbetsgivaren att bli intresserad av dig och dina kompetenser.

Lista helt enkelt dina tidigare erfarenheter genom att nämna ort, arbetsgivare, jobbtitel och tidsperiod. Ta sedan med en kort punktlista över arbetsuppgifter, lärdomar, kvalifikationer etc.

Utbildning

Utbildningen listar du på exakt samma sätt som arbetslivserfarenheterna. Ta med ort, namn på utbildningen, namn på utbildaren och tidsperiod. Du behöver dock inte ta med en punktlista med saker du gjort. Nämn istället enbart om du gått en meriterande kurs, ev. praktik eller om du läste någon inriktning/specialisering.

📌Tips: Om du inte har någon annan arbetslivserfarenhet så kan du istället lista praktiken under erfarenheter och sedan skriva mer och tydligare om den. Men om du har många tidigare arbeten så behöver du inte lista praktiken också utan då räcker det med att du bara nämner den i samband med din utbildning.

Kompetenser

Du avslutar sedan CV:t med en lista över de kompetenser, kvalifikationer eller andra egenskaper som du vill visa. För att göra listan lättare att läsa kan du dela upp den i olika kategorier. Några sådana kategorier kan vara kvalifikationer, yrkeskompetenser och övriga kompetenser.

Exakt vad som bör vara med i varje kategori bestämmer du eftersom att det är du som har bäst koll på hur din bransch ser ut. Ett exempel på hur det kan se ut är dock följande:

KORREKT
Kvalifikationer:

  • Kandidatexamen i fastighet och teknik.
  • Över 9 års erfarenhet av fastighetsförvaltning

Yrkeskompetens:

  • Mycket goda förmågor inom fastighetförvaltning.
  • Mycket goda kommunikationsförmågor och administrativa förmågor.
  • Goda kunskaper inom skötsel och underhåll av fastighet.
  • Goda kunskaper inom fastighetsekonomi, fastighetsjuridik, matematik och samhällsbyggnad.
  • Goda tekniska kunskaper.

Övrig kompetens:

  • Talar och skriver flytande svenska.
  • Talar och skriver flytande engelska.
  • B-körkort.

Fastighetsförvaltare CV

Några användbara tips som du bör ha med dig när du skriver ditt CV

Fokusera på vad arbetsgivaren söker

Något många glömmer bort är att skriva CV:n som är specialanpassade för det jobb som de söker. Istället gör de ett CV som de skickar till alla potentiella arbetsgivare. Slutresultatet blir ett CV som är ganska generellt och som kanske inte riktigt passar perfekt för någon jobbannons. För det är trots allt så att ingen jobbannons ser likadan ut som en annan även om båda annonsera för samma jobb.

För att verkligen få ett CV som helt matchar in på det som arbetsgivaren söker behöver du alltså specialanpassa det. Det gör du enklast genom att noggrant läsa igenom jobbannonsen och sedan stryka under alla viktiga begrepp, ord och delar. Gör sedan en lista med alla dina understruckna ord. Den listan blir nu en smidig sammanställning över exakt vad just den arbetsgivare letar efter. Försök sedan att skriva ett CV baserat på den listan och gör samma sak med alla andra jobbannonser som du söker.

Lista dina kompetenser

Det är också en god idé att göra en lista över dina egenskaper och kompetenser som är meriterande för det jobb som du söker. Kanske besitter du en egenskap som är meriterande, men som inte är nämnt i jobbannonsen. Då är det en bra idé att nämna den och förklara varför den egenskapen eller kompetensen är så bra för det arbete som du söker.

Det är alltså ett sätt för dig att få med relevanta och meriterande egenskaper och kompetenser som du har, men som de flesta kanske inte tänker på. Dessutom blir det ett sätt för dig att sticka ut gentemot alla andra sökande.

Gör research om branschen

Till sist bör du även göra research om branschen som du jobbar/vill jobba i. Om du redan jobbat länge vet du nog troligtvis hur det fungerar, men om du är ny så kan det vara svårt att veta hur allting går till. Gör därför mycket research för att se vad som är meriterande att du nämner, hur du bör formulera CV:t och vad du bör skippa att ta med.

📌Tips: Du kan också ta med en liten detalj från hemsidan till det företag som du söker arbete hos. Det kan till exempel vara ett färgval, ett typsnitt eller en symbol. Det gör att rekryteraren undermedvetet känner igen ditt CV och då ökar chansen att du får komma på intervju.

Fastighetsförvaltare CV

Exempel på hur ett CV för en fastighetsförvaltare kan se ut

Maria Klingström
1992-08-02
Fastighetsförvaltare
071-8236592
maria.klingstrom@exempel.com
Smålandsvägen 87G
87578, Göteborg
linkedin.com/maria.klingstrom

Introduktion
Med en examen inom teknik, fastighet och ekonomi i ryggen är jag oerhört duktig på att se över en fastighets behov och sedan förvalta den och genomföra förändringen på bästa sätt. Jag har även över 6 års erfarenhet som ensam fastighetsförvaltare över ett bostadsrättsområde med 16 byggnader. Att kunna förvalta mitt område på bästa sätt och se till att de boende har de bra och trivs är min största drivkraft. Nu letar jag mig dock vidare mot en tjänst där jag kan vara ännu mera kreativ och komma på och leda förändringar för fastigheten.

Arbetslivserfarenhet
Fastighetsförvaltare
Kampen BRF
Augusti 2017-pågående

  • Översåg, förvaltade och planerade underhåll för 16 byggnader i en bostadsförening. Var även ansvarig för fastighetens ekonomi.
  • Skötte även upphandlingarna inför ett stambyte och hade personalansvar över två stycken fastighetsskötare och en vakt- och trädgårdsmästare.
  • Hade hela tiden kontakt med anställda, boende och styrelsen. Ett mycket givande socialt arbete.
  • Lärde mig hur man som fastighetsförvaltare kan sköta sina arbetsuppgifter på bästa sätt och hur man ska planera allting på bästa sätt.

Fastighetsförvaltare
Hyresfastigheten Klippan
April 2014- Augusti 2017

  • Jag hade tillsammans med fem stycken kollegor ansvar över en hyresfastighet där det fanns både boende och företag med kontor.
  • Jag fick rollen som teknisk förvaltare och översåg de mer tekniska bitarna i fastigheten och översåg bland annat driftsystem och energikällor.
  • Jag genomförde även två stycken entreprenadupphandlingar och översåg att allt sköttes på rätt sätt
  • Det var min första erfarenhet av yrket och det gav mig mycket erfarenhet kring arbetsuppgifter, planering och vad som väntas av en.

Utbildning
Fastighet och Teknik, 180 hp
Göteborgs Universitet
Augusti 2011-Juni 2014

Ekonomiprogrammet
Sparvens Gymnasium, Göteborg
Augusti 2008-Juni 2011

  • Inriktning planekonomi.

Kvalifikationer och kompetenser

Kvalifikationer:

  • Kandidatexamen i fastighet och teknik.
  • Över 9 års erfarenhet av fastighetsförvaltning

Yrkeskompetens:

  • Mycket goda förmågor inom fastighetförvaltning.
  • Mycket goda kommunikationsförmågor och administrativa förmågor.
  • Goda kunskaper inom skötsel och underhåll av fastighet.
  • Goda kunskaper inom fastighetsekonomi, fastighetsjuridik, matematik och samhällsbyggnad.
  • Goda tekniska kunskaper.

Övrig kompetens:

  • Talar och skriver flytande svenska.
  • Talar och skriver flytande engelska.
  • B-körkort.

Glöm inte heller bort det personliga brevet

Ett misstag som många ibland kan göra är att helt enkelt glömma bort det personlinga brevet. Och faktum är att ett personligt brev ofta spelar en stor roll när det kommer till att arbetsgivaren bestämmer vem den ska anställa. I det personliga brevet har du möjlighet att bli ännu lite mer tydlig om vem du är och det är en ytterligare möjlighet att sälja in varför du bör få jobbet som du söker.

I det personliga brevet bör du expandera sammanfattningen om dig själv och beskriva lite tydligare om hur du som yrkesperson är. Vad du kan inkludera i det personliga brevet kan du välja lite själv, men det viktigaste är att du bara använder information som ytterligare säljer in att du är den person som de bör anställa.

📌Tips: Ett användbart tips är att använda samma layout, färger och typsnitt i det personliga brevet som du använde i CV:t. Det gör att alla dokument framstår som mer enhetliga och du verkar vara mer proffsig.
⚠️Varning: Tänk dock på att inte upprepa information som du redan nämnt i CV:t, då riskerar du att verka tjatig. Ta bara med ny information och om du tar med någon information som du redan nämnt så bör du lägga till något extra för att det ska bli relevant.

Avslutning: Så här går du tillväga för att skriva ett riktigt bra CV som en förvaltare

Förhoppningsvis har du nu alla kompetenser som krävs för att skriva ett riktigt bra CV. Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig. Lycka nu till med CV- skrivandet och nedan kommer en kort sammanställning över tips och varningar som kan vara bra att ha med sig.

📌 Tips:

  • Använd samma layout, färger och typsnitt i både CV:t och det personliga brevet. Då framstår som mer enhetlig och proffsig och ger ett bättre första intryck till rekryteraren.
  • Det kan också vara en god idé att ta med en liten detalj från hemsidan till det företag som du söker jobb hos. Som färgval, typsnitt eller en symbol. Då blir det automatiskt en större igenkänningsfaktor för rekryteraren och chansen att du blir kallad till intervju ökar.
  • Var saklig och objektiv i din framtoning. Du vill absolut inte upplevas som sarkastisk eller dryg då ingen vill anställa en sådan person.
  • Om du saknar arbetslivserfarenhet kan det vara en god idé att lista eventuella praktikplatser där. Då får arbetsgivaren ändå en bild av vad du har för erfarenhet och du kan expandera lite över vad du fick göra där.

⚠️ Varningar:

  • Undvik att ta med alltför privat information. Ditt privata instagramkonto är alltså inte relevant.
  • Försök att hålla CV:t så kort som möjligt att använd tydliga sektioner så att det blir lätt att läsa.
  • Undvik att upprepa information flera gånger, annars finns risken att du upplevs som tjatig. Det gäller både inom CV:t och mellan det personliga brevet och CV:t.

Spana in våra andra resurser också för att få ännu mera hjälp!

Glöm inte heller bort att spana in våra andra resurser också! Vi har CV-mallar att ta del av som gör det lättare för dig att hitta en snygg och proffsig layout till ditt CV, CV-exempel enligt bransch som gör det lättare för dig att hitta tips som är baserade på just din bransch, och så slutligen får du gärna spana in vår karriärblogg som har massor med fler bra tips och trix.

Liknande artiklar